Hörapparater i Stockholm

Om Hörapparater

I dagens moderna hörapparater har du tillgång till ett stort urval av modeller med ergonomisk tilltalande design och den senaste digitala tekniken för ljudbehandling. Kom förbi oss på Hörbart och testa hörapparater i Stockholm för att se vilken som passar dig bäst!

Det finns flera olika modeller av hörapparater hos oss i Stockholm. När man ska välja hörapparat är det först och främst din hörsel som avgör vilken modell som passar. Därför utförs alltid, om det inte redan är gjort, ett hörseltest innan man går vidare och gör ett val. Det är också viktigt att ta hänsyn till dina individuella förutsättningar, t.ex. öronens storlek och form. Slutligen är det givetvis mycket viktigt att ta hänsyn till vilka dina egna önskemål är eftersom det är du som ska bära hörapparaterna dagligen.

Bakom örat

Detta är den vanligaste modellen av hörapparat där själva apparaten befinner sig bakom örat.
Vanligen leds ljudet sedan in örat akustiskt via en slang. För att allting ska sitta kvar på plats i örat har man även en del som sitter inne i hörselgången. Vid en lättare hörselnedsättning används oftast en öppen lösning, vilket innebär att man har en liten och ventilerad insats som inte täpper till örat. Vid en svårare hörselnedsättning brukar man oftast gjuta en individuell insats eftersom det annars kan bli för svagt ljud.
Fördelen med denna modell är att den passar alla typer av hörselnedsättningar eftersom den går att anpassa på många olika vis med de olika typerna av insatser.
Det brukar vanligtvis inte vara något problem med att dessa hörapparater är i vägen för glasögonen. Om det ändå skulle bli för trångt bakom öronen kan man välja en apparat som är mindre till storleken.

I örat

Vid denna modell befinner sig samtliga delar av hörapparaten inne i hörselgången och ytterörat.
Denna modell är att den främst passar personer med måttlig hörselnedsättning. Vid en lättare hörselnedsättningar, upplevs det som instängt eftersom apparaten sitter tätt i örat. För en person med grav hörselnedsättning är dessa apparater för svaga.

Lämna ett meddelande så kontaktar vi dig