Det här är vår historia

I januari 2009 startades Hörbart Stockholm. Tiden går och Hörbart har växt med den. Vi försöker hela tiden förbättra och förnya oss, men samtidigt som vi växer och blickar framåt är vi måna om att stå stadigt och leva upp till vårt goda rykte.

Magnus Ericsson VD leg. Audionom

Namnet Hörbart kom till när en av grundarna, Magnus Ericsson gick förbi en optiker på Södermalm i Stockholm som hette Sevärt och tänkte då att motsvarigheten till det, när det gäller hörsel, borde vara Hörbart. Att hjälpa medmänniskor med att få olika ljudupplevelser HÖRBARA är ju någonting som vi hela tiden försöker åstadkomma.

Vårt mål har alltid varit att förbättra våra kunders livskvalitet med hjälp av hörselförbättrande åtgärder och ett personligt bemötande!

2009

Hörbart Stockholm öppnar upp portarna för första gången i lokalen på Samaritgänd vid Mariatorget på Södermalm.

historia

Porten vid Samaritgränd.

Lokalen hade mycket att önska när det gällde storlek och bekvämlighet, men den charmiga lilla lokalen en halv trappa ner fyllde de funktioner som behövdes, och kunderna verkade trivas. Från och med dag ett var schemat fullt med kunder som vi hjälpte med olika typer av hörselförbättrande åtgärder, mycket tack vare samarbetsavtal som gav oss rätt att ta hand om kunder inom ramen för Stockholms Läns Landsting.

historia

Emma, Bernt och Jim under invigningen. Emma började senare arbeta hos oss och är nu platschef på vår hörselmottagning i Nynäshamn.

2010

Hörselingenjör Ronnie Lindroth börjar arbeta på Hörbart, och kommer även gå in som delägare mot slutet av året.

historia

En av de första gångerna nuvarande delägarna Magnus och Ronnie träffades, var under invigningen av lokalen på Samaritgränd.

I samband med att Ronnie börjar, får vi upp ögonen ännu mer för och inser hur givande och roligt det är att hjälpa yrkesverksamma personer med hörselnedsättning till ett bättre hörande på sina arbetsplatser.

historia

Ronnie på väg ut till en arbetsplats för att hjälpa en yrkesverksam person med nya hörselhjälpmedel.

2011

Vi flyttar mottagningen cirka 500 meter till ny lokal på Högbergsgatan, mellan Mariatorget och Södra Station. Detta år arbetar vi i stort sett uteslutande med att hjälpa kunder med arbetsplatshjälpmedel på uppdrag av Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

historia

Högbergsgatan 64.

I december 2011 införs en ny vårdreform inom Stockholms Läns Landsting när det gäller hörselvård. Hörbart blir då en auktoriserad hörselmottagning.

2012

Vi gör en satsning och lyckas handplocka några av de mest kompetenta och trevliga audionomerna i hörselbranschen. I samband med det flyttar vi också in i vår nuvarande lokal vid Fridhemsplan på Kungsholmen.

historia

Dags för nya lokaler, denna gång på Arbetargatan.

Den nya mottagningen är helt nyrenoverad och vi fick chansen att själva anpassa planlösning och inredning efter vår verksamhet.

historia

Hörbarts egenbryggda öl, vid öppet hus i nya lokalen på Arbetargatan.

2013

Verksamheten fortsätter att utvecklas, och alltfler kunder hittar till oss på Hörbart. Vi är mycket stolta och glad över att majoriteten av våra nya kunder kommer på rekommendation från personer som vi tidigare har hjälpt.

2015

Vi öppnar vår mottagning i Nynäshamn. Det har inte funnits någon hörselmottagning i Nynäshamn på många år, så vi har haft en mycket bra start där med full mottagning från dag ett. Vid invigningen slingrade sig kön hela vägen ut på gatan.

historia

Ingången till vår mottagning på Bryggargatan 10C i Nynäshamn.

historia

Vår audionom Karin som tillsammans med Emma arbetar på vår auktoriserade hörselmottagning i Nynäshamn.

2016

I och med att vi lyckades knyta till oss audionomerna Emil och Jamie innan sommaren, och administratören Frida efter sommaren, var vi totalt 16 anställda som tillsammans gör vårt bästa för att hjälpa dig som kund.

2017

Under våren öppnade vi vår tredje auktoriserade hörselmottagning, den här gången i Norrtälje. Det är våra audionomer Emil Falk och Elisabeth Andersson som är ansvariga i Norrtälje och under hösten utökar vi verksamheten med fler audionomer tack vare att så många kunder har hittat till oss.
Vi utökar även verksamheten på Kungsholmen i och med att vi lyckats knyta till oss fler duktiga administratörer och audionomer. När vi 2013 flyttade till vårt huvudkontor på Arbetargatan 31 tyckte vi att storleken på lokalen var lite väl tilltagen och vi hade t.o.m. plats för ett pingisrum. Nu är det fullt i alla rum trots att vi byggt om i flera omgångar för att få plats med fler kollegor.
Vi hittade en väldigt bra lösning på trångboddheten då möjligheten dök upp för oss att även hyra en grannlokal på Arbetargatan 29,
Under hösten flyttar teknikteamet över till den nya lokalen.

Interiör från vår nya hörselmottagning i Norrtälje.

Lämna ett meddelande så kontaktar vi dig

Samtycke